Borås Basket utklassat i Uppsala

Serieledande Borås Basket blev helt utspelat borta mot Uppsala. Slutsiffrorna 106–78 säger det mesta om Uppsalas överlägsenhet.
Sport • Publicerad 18 december 2011
Foto: Hans E Ericson

I matchens sista skott sköt Axel Nordström från fyra–fem meter in på egen planhalva. Bollen satt klockrent i Boråskorgen. Årets lskott i svensk basket var ett faktum.

Det visade också vad det här var för en dag, en dag där Uppsala hade grymt flyt – och där Borås Basket gjorde en riktigt blek insats.

Fjärde perioden, 29–18 : Uppsalas ledning växte omgående till 21 poäng, 81–60 – och vidare till 27, 90–63. Det handlar om utklassning. Vid ställningen 88–63 stod Uppsala på noll foul i perioden, Borås på fem.

Ett uppgivet Boråslag orkade inte jämna ut siffrorna på slutet, utan förlusten skrevs till pinsamma 28 poäng.

Chris McKnight sänkte 26 poäng och Ryan Zamroz 21. Ingen annan nådde tvåsiffigt i ett Boråslag som stod för 21 turnovers.

Tredje perioden, 20–18, totalt 77–60 : Borås startade perioden bra, och efter sex poäng från Chris McKnight krympte snabbt Uppsalas ledning till nio poäng, 57–48 och 59–50. Men efter en trea från Stefan Grundberg fick Uppsala åter upp farten, gjorde 8–0 – och plötsligt var det 17 poängs ledning för hemmalaget igen.

Som mest har Uppsala haft 18 poängs ledning. Och till slut vann hemmalaget även tredje perioden – och nu krävs ett mirakel för att Borås skall gå segrande ur det här.

McKnight står på 19 poäng, Zamroz på 18. Borås kastade bort sex nya bollar, och har således 16 turnovers efter tre perioder.

Andra perioden, 28–23, totalt 57–42 : Borås fortsätter att se segt och ointresserat ut. Vid något tillfälle kunde Uppsala ta tre–fyra offensiva returer i samma anfall – ett tecken på att boråsarna inte är hundraprocentigt med inställningsmässigt. Och 57 insläppta poäng på 20 minuter är inte heller godkänt.

Uppsalas ledning har varierat mellan 11 och 17 poäng under den andra perioden. Och till råga på allt står Omar Krayem på tre fouls. Poängmässigt är Ryan Zamroz bäst halvvägs på 14, medan Chris McKnight har gjort 11. Bästa returtagare är Mike Palm med fem. Totalt har Uppsala 18–12 i returer, medan Borås leder antalet bortkastade bollar med 10–4.

Första perioden 29–19 : Uppsala sänkte 75 procent av sina tvåpoängsskott, och leder med 29–19 mot ett trögstartat Boråslag. Det måste till en uppryckning i andra perioden om Borås skall ha något att hämta här.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.