Borås Basket saknar sina importer

Borås Basket förlorade på söndagen mot Norrköping.
Sport • Publicerad 15 september 2008

– Vi spelade bra i tre av fyra perioder, säger Boråscoachen Anders Jonsson, som anser att laget ligger bättre till än förra året vid den här tiden.

Det var trötta spelare i Borås Basket som i går gjorde sin andra match på lika många dagar. Till träningslägret i Lettland senare i veckan ansluter trion Ryan McDade, Dennis Springs och Michael Kingma, vilket gjorde att bara sju Boråsspelare fanns med i helgens matcher.

Borås inledde matchen mot Norrköping bäst och gjorde hela 34 poäng i den första perioden (bland annat åtta trepoängare).

Norrköping, med flera importer i laget, var dock för starka till slut.

– I tredje perioden läckte vårt zonförsvar och de kunde sätta många poäng, säger Jonsson om att ligakonkurrenterna Norrköping vann perioden med 27–8.

I Lettland kommer Borås att spela tre matcher. Hittills är Anders Jonsson nöjd med hur truppen presterat:

– Vi får ett helt annat spel med våra importer i laget, men jag tycker att vi ligger enligt planerna och ser bättre ut jämfört med i fjol.

Basket, träningsmatch

Norrköping–borås 78–71

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.