Blödning stoppar ”DG” i västderbyt

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Kollage

Elfsborg får klara sig utan Daniel Gustavsson mot IFK Göteborg.

Men än är inte hoppet ute om att han ska kunna spela mot sin gamla klubb, Örebro, i säsongsavslutningen.

Gustavsson inledde piggt, för ovanlighetens skull på vänsterkanten, i onsdagens möte med IFK Norrköping. Men redan efter en knapp kvart grinade 26-åringen illa och tog sig mot sidan. Kort därpå byttes han ut.

– Han har drabbats av en förmodad blödning i magmuskulaturens ena sida, säger Elfsborgs läkare Matilda Lundblad till BT.

Det är inte första gången ”DG” drar på sig den sortens skada. Enligt Lundblad hade han samma problem vid ett tillfälle i Örebro SK för ett och ett halvt år sedan.

– Den gången tog det två veckor att bli helt frisk, men vi hoppas att det ska gå lite fortare den här gången, säger hon.

Att den kvicke yttermittfältaren missar ”västderbyt” borta mot IFK Göteborg på måndag står klart, men än hoppas Boråsklubben kunna ha med honom mot Örebro i säsongsavslutningen den 6 november.

– Det är inte avskrivet än, vi tar det dag för dag, säger Matilda Lundblad.

Gustavsson själv har ont när BT når honom.

– Jag känner igen smärtan från förra gången jag hade den här skadan. Just nu känns det ganska svårt att spela mot Örebro, men när smärtan har gått ned så pass mycket att jag kan springa maximalt så är jag redo. Chansen finns än, säger Gustavsson.