Två mål i OS-premiären mot USA och inbytt målskytt mot Australien.
Men Stina Blackstenius fick halta av matchen mot Australien efter en stämpling.
Fotboll • Publicerad 24 juli 2021
Stina Blackstenius fick rejält ont i slutet av matchen.
Stina Blackstenius fick rejält ont i slutet av matchen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sverige är kvartsfinalklart efter att ha följt upp premiärsegern mot USA med att besegra Australien med 4–2. Och precis som mot USA spelade Stina Blackstenius en viktig roll.

Anfallaren stod för två mål mot USA men fick inleda matchen mot Australien på bänken. I 59:e minuten byttes hon dock in och tjugo minuter senare höll sig den formstarka 25-åringen sig framme. Blackstenius satte pannan på Kosovare Asllanis inlägg och nickade in slutresultatet 4–2.

Men matchen fick ett tråkigt slut för Blackstenius.

I slutminuterna fick hon en ful stämpling över fotleden och vred sig i smärtor på gräset i Tokyo. Efter att ha fått vård i några minuter kunde hon halta ut med viss hjälp och spelade inte mer i matchen.