Björks kanon var poängen för Kinna

Kinna åkte till Laholm utan någon större motivation. Det räckte till en poäng – efter ett drömmål av Jonathan Björk.
Sport • Publicerad 14 september 2008

Kinna, i ”ingenmansland” mot Laholm som måste ta poäng för att hänga kvar. Det var förutsättningarna inför gårdagens match. Trots Laholms poängbehov var det Kinna som började bäst.

– Vi gjorde 1–0 ganska tidigt och dominerade totalt. Allt var stabilt och det kändes som att vi skulle vinna hur lätt som helst, säger Tommy Olausson, spelande tränare, efter matchen.

Matchen bytte dock karaktär efter en halvtimma efter en drömkvittering av Laholm.

– Sedan tog de över och det var ett väldigt taggat Laholm vi mötte. De tog ledningen efter en kantfrispark som de skarvade i mål, och det syntes att vi inte var helt på topp. Tur att vi har en underbar joker, säger Olausson.

Han syftar på Jonathan Björks 2–2-kvittering som kom i mitten av andra halvlek.

– En riktig pärla. Jonathan drog på ett skott från 25 meter som såg ut att gå en meter över ribban men den dök och satt klockrent i krysset. Jag är ganska säker på att det är det snyggaste målet i år.

FOTBOLL, DIV II VÄSTRA

LAHOLM–KINNA 2–2

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.