Annons

Billborn får sparken – han uppges ersätta

Mindre än två veckor efter att ha lett Hammarby till den allsvenska fotbollsklubbens andra titel på 106 år får tränaren Stefan Billborn sparken.
En ersättare ska presenteras inom kort, enligt kan det bli Mjällbys tidigare succétränare Milos Milojevic.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2021
Stefan Billborn är inte längre Hammarbys tränare. Arkivbild.
Stefan Billborn är inte längre Hammarbys tränare. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
Milos Milojevic var med och tog Mjällby upp till allsvenskan 2019. Arkivbild.
Milos Milojevic var med och tog Mjällby upp till allsvenskan 2019. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

Stefan Billborn tog över Hammarby i januari 2018 och har de senaste tre och ett halvt åren gjort Stockholmslaget till ett cupmästarlag. Men mindre än två veckor efter straffläggningssegern mot Häcken på Tele2 arena den 31 maj får 48-åringen sparken.

"Behöver förändring"

"Stefan har gjort ett viktigt arbete för oss, men vi har gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling", säger Hammarbys ordförande och tillförordnade vd Richard von Yxkull i ett uttalande på klubbens webbplats.

Annons

Redan veckan före titeln i svenska cupen, fotbollsföreningen Hammarbys andra någonsin, efter SM-guldet 2001, sedan bildandet 1915, uppgav Aftonbladet att Billborn skulle få sparken.

Något som då dementerades av klubben, men nu blivit verklighet.

Allsvensk åtta

Hammarby, som återfinns på åttonde plats i allsvenskan, skriver på sin webbplats att en ny tränare ska presenteras inom kort. Expressen skriver att det kan bli Milos Milojevic, tidigare succétränare i Mjällby och nu assisterande i serbiska Röda Stjärnan.

"Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut", säger Richard von Yxkull.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons