Biljettstopp på Borås Arena – av oro för holländska huliganer

Kommer Feyenoords ökända huliganer till Borås Arena?
Sport • Publicerad 23 september 2008

FOTBOLL BORÅS

Högriskvarning gäller inför cupmötet med Kalmar FF.

I går stoppades biljettförsäljningen på nätet.

Kalmars klubbchef Svante Samuelsson säger till BT:

– Biljetterna riskerade hamna hos fel personer. Säkerhetsansvariga i Feyenoord är noga med att hindra bråkmakare från att åka till Sverige.

Den holländska klubben har fått tillgång till 800 platser. Godkända fans från Rotterdam får köpa en voucher som sedan byts mot en biljett i Borås.

Hela Ålgårdsläktaren är reserverad för holländare. Den rymmer 5 000 stolar.

Vad händer om Feyenoord-huliganer reser hit och vill köpa biljetter på plats?

– Bland annat det ska vi diskutera på ett möte i morgon (läs: i dag) här i Borås, säger Björn Bördin, evenemangsansvarig i IF Elfsborg.

De allsvenska serieledarna hyr nämligen in värsta guldkonkurrentens matchorganisation till Uefa-drabbningen nästa torsdag.

Av praktiska skäl tänker KFF använda samma folk/koncept som runt Elfsborgs seriematcher: insläpp, kiosker, ordningsvakter, publikvärdar.

Riskerna med arrangemanget är de inblandade väl medvetna om.

Beslutet att snabbt stänga nätförsäljningen kom på önskemål från Feyenoords ledning. Klubben vill försöka styra upp den detaljen för att undvika bråk.

Hösten 2006 ställde deras supportrar till tragiska scener under en Uefacupmatch i franska Nancy. Flera åskådare skadades, polisen sköt tårgas mot bortafansen och domaren tvingades bryta matchen.

Straffet blev att Feyenoord diskades från internationellt spel i fjol.

Nu är laget tillbaka, med uppgift att försöka vända Kalmars sensationella 1–0-seger från Feyenoord-stadion.

Hur många medresta Kalmar-fans räknar Svante Samuelsson med?

– Det är en vardagsmatch mitt i veckan. Därför får vi nog vara nöjda med cirka 1 000. Men en del boråsare är väl också intresserade hoppas jag.

För folk i Sjuhärad finns biljetter tillgångliga på turistbyrån i Borås.

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.