BHC:s nya utmaning: att behålla stjärnorna i laget

I dag tackar Stefan Persson för säsongen – och drar upp riktlinjerna inför nästa.
Sport • Publicerad 17 mars 2008
Hej då. Jonas Nilsson ser ut att sluta i BHC, men många av hans lagkamrater väntar nu på nya kontraktsförslag.
Hej då. Jonas Nilsson ser ut att sluta i BHC, men många av hans lagkamrater väntar nu på nya kontraktsförslag.Foto: Lennart Magnusson/arkiv

– Vi är överens om var vi skall placera krutet, säger BHC-chefen.

Efter en bokad lunch-date med ordförande Mattias Grönnelid kommer sportchef Persson att be om ordet i omklädningsrummet.

– Jag vill stämma av med Mattias i budgetfrågan för att kunna gå vidare på rätt sätt. Nu är det styrelsemöte först på onsdag, men jag vill ändå informera spelartruppen om läget. Jag vill dock påpeka att vi är väldigt nöjda med den kärntrupp vi har och att utgångsläget är att behålla så många som möjligt ur den.

Spelare som Jens Karlsson och Anders Eriksson har redan fått förfrågningar från högre ort – något som knappast förvånar Stefan Persson.

– Så här är det inom branschen. Sedan hoppas vi kunna erbjuda något som talar för Borås. Vi har suttit med olika kontraktsförslag en tid och kommer att presentera dem för spelarna inom snar framtid.

Kommer spelarbudgeten att öka?

– Inte nödvändigtvis. Vi har redan satsat ganska mycket på spelartruppen och man får inte glömma att saker runt omkring måste följa med för att hitta rätt balans.

Det är ingen hemlighet att BHC står utan kontrakterad målvakt för dagen, varför frågan har högsta prio inom ledningsgruppen.

– En målvakt måste vi signa. Vi har även sagt att en back står högt på önskelistan och sedan en eller kanske två forwards. Men jag har pratat mycket med Gunnar (Persson) och vi är överens om var vi skall placera krutet, säger Stefan Persson.

En som verkar kommit på andra tankar är kaptenen Mikael Hultqvist. I dagens spelar-enkät säger han:

– Jag har börjat titta på om det går att få ihop de olika bitarna på något sätt, mest med tanke på att det är väldigt kul att spela ishockey i Borås HC.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.