Annons

BHC och Frölunda ser över samarbetet

– Jag vet inte om man kan kalla det samarbete om spelarna själva får bestämma.
Det sade Gunnar Persson i gårdagens BT-intervju.
Nu skall samarbetet mellan BHC och Frölunda ses över.
Sport • Publicerad 10 februari 2008

Gunnar Persson lade i gårdagens BT fram subtil kritik mot samarbetet mellan Frölunda och Borås HC. Joakim Andersson, Philip Larsen, Lars Eller och Simon Hjalmarsson lämnade alla BHC innan fönstret för övergångar stängdes 31 januari.

Tunga förluster, även om BHC repat sig och stått för bra insatser i allsvenskan.

Annons

Stefan Persson är sportsligt ansvarig i föreningen. Han håller med om att samarbetet inte är klockrent.

Ännu.

– Vi visste ju vad som gällde när vi gick in i det här. Frölunda hade ju all rätt att plocka hem sina spelare. Men det är klart att det finns vissa saker som Frölunda kunde skött snyggare.

Som vad?

– De tog ju hem Philip Larsen, men sedan värvade de en ny back (Ossi-Petteri Grönholm) i sista minuten och så blev Larsen överflödig ändå. Nu kanske han får spela juniorhockey istället. Jag undrar om det är det bästa för honom, säger han och fortsätter:

– Men man måste se det i ett större perspektiv. Vi har fått ut väldigt mycket positivt ur det här. Spelare av den här kalibern kanske vi inte hade fått hit annars.

Inom tio dagar hoppas Persson kunna sitta ned med Frölunda för att dra upp riktlinjer inför nästa säsong.

– Vi måste strukturera upp det. Utvärdera och komma och komma överens. Men en sak är säker. Vi ska oavsett ha en trupp som klarar sig kvar i allsvenskan. Utan Frölundaspelare. De är bara grädde på moset.

Vad gäller Gunnar Persson har namnen Stefan också planer.

– Vår förhoppning är att ha kvar honom. Jag har en positiv känslan vad gäller att lyckas med det. Vi ska ha ett samtal är en bit in i februari.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons