Berisha avgjorde mot Halmstad

Som så många gånger förr denna säsong var det målvakten Etrit Berisha som låg bakom en Kalmarseger.
Sport • Publicerad 1 september 2013

Mot Halmstad höll han inte bara nollan utan satte även straffen till 1–0, som också blev slutresultatet.

I onsdags var han i Rom för att förhandla med den italienska Serie A-klubben Lazio, men på söndagen var han tillbaka i Kalmar och såg till att hans lag höll nollan i första halvlek mot Halmstad.

Målvakten Etrit Berisha har varit den kanske största enskilda anledning till att Kalmar ligger på en femte plats i allsvenskan när bara åtta omgångar återstår. Hans spel har dragit till sig ögonen från flera storklubbar. Den senaste veckan har Berisha varit mycket nära en övergång till Lazio. Men som tur är för Kalmar kunde han spela mot Halmstad. Berisha räddade två frilägen och förhindrade dessutom ett säkert mål med en klockren glidtackling.

Det var böljande spel i första halvlek. Den slutade 0–0, men det kunde mycket väl varit 2–2 om det inte varit för Berisha och Kalmars oskärpa framför mål.

I andra halvlek fortsatte Berisha att freda sitt mål. Men inte nog med det, han blev också matchvinnare. Halmstads mittbackar behandlade Ludvig Öhman något omilt och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev målvakten Berisha som mycket lugnt och behärskat stänkte in matchens enda mål.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.