Annons

Bekräftat fall av covid-19 i Tottenham

Fotboll • Publicerad 3 juni 2020
En icke namngiven person i Tottenham har drabbats av coronaviruset. Arkivbild.
En icke namngiven person i Tottenham har drabbats av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Premier League lät på onsdagen meddela att 1 197 personer i ligans klubbar, både spelare och övrig personal, testades för covid-19 under måndagen och tisdagen – och att ett provsvar gav positivt utslag.

Kort därpå kommunicerade fjolårets Champions League-finalist Tottenham att det bekräftade fallet kom från deras klubb.

Annons

"Vi har informerats av Premier League att vi har tagit emot ett positivt prov för covid-19 efter den senaste testningen vid vårt träningscenter", skriver Londonklubben på Twitter.

Om det rör sig om en spelare avslöjas inte. Tottenham skriver vidare på sin hemsida att den smittade, icke namngivne, personen är symptomfri och kommer att isoleras i sju dagar innan hen testas på nytt.

På grund av coronapandemin har Premier League haft uppehåll sedan mars, men planen är att säsongen ska återupptas den 17 juni. Än så länge har 13 personer testat positivt för covid-19 i Premier League.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons