Annons

Bäckström tackar nej till VM-spel

Nicklas Bäckström missade OS-finalen när han stängdes av för dopning.
Sport • Publicerad 17 april 2014
Foto: Carolyn Kaster

Nu har Washingtoncentern tackat nej till VM-spel i Vitryssland.

– Det är av familjeskäl, säger förbundskaptenen Pär Mårts till TT.

Annons

Till Sportbladet säger Nicklas Bäckström att han vill tillbringa mer tid med familjen.

– Min dotter föddes i höstas och jag har varit borta väldigt mycket under säsongen, med OS och allt.

Bäckström blev dopningsavstängd endast några timmar före nedsläpp i OS-finalen i Sotji i februari på grund av för höga halter av ämnet pseudoefedrin, som fanns i 26-åringens allergimedicin. Att det skulle ha någonting med hans nej tack till VM förnekar han.

– Jag har släppt det där. Och det kommer inte att påverka framtida beslut om Tre Kronor heller. När jag kan ställer jag gärna upp i landslaget, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Karlsson fortfarande aktuell

Förutom Bäckström har bland annat Vancouverspelarna Alexander Edler och tvillingbröderna Henrik och Daniel Sedin sedan tidigare tackat nej till turneringen i Minsk 9-25 maj med hänvisning till skador.

– Det finns ingen motvilja att spela i Tre Kronor, det hör jag ju hela tiden. Men är säsongen lång och man har varit småskadad, och tycker inte att man fått ut det man vill - då känner de att de inte tillför det de vill göra. Och då tackar de hellre nej, säger Mårts.

Förbundskaptenen har i dagarna även fått ett nej från Torontobacken Carl Gunnarsson (skada) och Oliver Ekman-Larsson, Phoenixbacken som svarade för 44 poäng den gångna säsongen.

– Jag har inte pratat med honom (Ekman-Larsson), så jag kan inte hans historia. Jag vet bara att vi fick ett nej, säger Mårts.

Storstjärnan Erik Karlsson, Ottawaspelaren som var poängbäst bland NHL:s backar med sina 74 poäng under grundserien, har dock inte stängt dörren.

Annons

– Erik och jag ska höras om någon vecka eller så, säger Mårts.

Läck klar för VM

I nuläget har Mårts klart med två NHL-spelare i form av Calgaryforwarden Mikael Backlund och Vancouvers svenske målvakt Eddie Läck. Tanken är att duon ska spela Oddset Hockey Games i Stockholm 1-4 maj.

– Eddie är en kille som inte varit med förut, som gått en längre resa via farmarlag. I år har han fått stå väldigt mycket i Vancouver och gjort det väldigt, väldigt bra.

Ytterligare en tänkbar NHL-målvakt är Ottawas Robin Lehner.

– Vi håller på med Robin också. Honom träffade jag när jag var i New York, säger Mårts.

Tre Kronor möter Danmark i Malmö på långfredagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons