Psykningen: Norrby väcktes mitt i natten – av fyrverkerier

SÖDERTÄLJE Artikeln publicerades
Bengaliska eldar från hemmaklacken försenade kvalmatchen mot Norrby med ett par minuter.
Foto:Erik Jullander
Bengaliska eldar från hemmaklacken försenade kvalmatchen mot Norrby med ett par minuter.

Fyrverkerier mitt i natten utanför hotellet och spottloskor på arenan.

Assyriskas supportrar gjorde sitt bästa för att störa Norrbys uppladdning.

För att få bästa möjliga uppladdning inför årets sista match bokade Norrby in sig på ett hotell i Norrköping – 13 mil från Södertälje.

Avståndet – eller det faktum att Norrby försökte hålla övernattningsorten hemlig – var inget som hindrade anhängare till Assyriska att ta sig dit mitt i natten och bränna av fyrverkerier. Många fick förstås sin nattsömn störd av det.

När spelarbussen anlände till arenan i Södertälje väntade nästa heta välkomnande – i form av spottloskor mot Norrbys spelartrupp.

En stor polisstyrka bevakade matchen – som sågs av blott 1032 personer – och då särskilt den stökiga delen av hemmaklacken.

Matchen försenades ett par minuter av flera bengaliska eldar och när det stod klart att Assyriska skulle gå förlorande ur kvalstriden mot Norrby så blev det hätskt på läktaren.

När slutsignalen ljöd utbröt inget sedvanligt firande på planen, utan Norrby-spelarna rusade in i omklädningsrummet. Först när ordningsmakten bedömde läget som lugnt fick Norrby-spelarna fira med sina tillresta supportrar.

I samband med slutsignalen knuffades dessutom huvuddomaren Robert Daradic från Helsingborg av en person som uppehöll sig i spelartunneln.