Annons

Arvidsson får mer hjälp från Borås

Sofia Arvidsson får mer Boråshjälp på USA-trippen.
Sport • Publicerad 21 februari 2008
Ulrica Cooper ska hjälpa tennisstjärnan.
Ulrica Cooper ska hjälpa tennisstjärnan.Foto: Bengt Lagerstedt

Ulrica Cooper, KFUM Borås Tennis, blir för andra året i rad tävlingsledare i Las Vegas.

– Vi fick jättebra kontakt där förra året. Sen dess har vi blivit bästisar och snackar mycket med varandra, säger Ulrica.

Annons

TENNIS BORÅS

För precis ett år sedan träffades Sofia och Ulrica.

– Jag jobbade på Media Center på Las Vegas ATP- turnering. Även WTA:s damer fanns med. Vi fick riktigt bra kontakt med varandra, har sedan hållit den kontakten här hemma i Sverige och nu skall vi faktiskt bo ihop därborta, säger Ulrica.

Ulrica startade sin karriär som tävlingsledare under Per-Anders Hellqvist i KFUM Borås för många år sedan.

Allt var bara kul

– Allt var bara så kul med tennisen. Jag gick alla kurser som fanns och har sedan jobbat för ATP, på den manliga sidan, i ett otal länder de senaste sex åren, sade Ulrica.

Hur går det att kombinera tävlingsledarjobbet världen över med ditt jobb som förskollärare på Hässlegården?

– Jag får ta ut all semester för tennisen skull. Jag jobbar alltid hela somrarna då alla andra är lediga. Det funkar tack vare att det är så himla roligt, faktiskt med båda jobben, även om tennisen förstås toppar,säger Ulrica.

Ulrica får resa och uppehälle betalt av de olika turneringar hon arbetar på plus förstås lite betalt.

–Det är så att det går runt. Men det roliga är själva jobbet. Att lära känna alla världens tennislirare, hjälpa dem och alla journalister till ett gott samarbete. Det är min huvuduppgift på ATP-touren och den är bara så stenkul, skrattar Ulrica.

Annons

Får sällskap av Sofia

Hon är speciellt glad just nu. Vanligtvis reser hon ensam ut i världen. På onsdag får hon sällskap dels av Sofia Arvidsson och dels av sin klubbkompis Stefan Eriksson i KFUM Borås Tennis.

Kan det bli bättre?

Anne-Christin Olsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons