Annons

App ska ordna applåder på tomma arenor

Sport • Publicerad 27 maj 2020
Tomma läktare i samband med en match mellan Schalke och Augsburg i den tyska fotbollsligan tidigare i veckan.
Tomma läktare i samband med en match mellan Schalke och Augsburg i den tyska fotbollsligan tidigare i veckan.Foto: Karsten Rabas/AP/TT

Publiktomma idrottsarenor ska framöver kunna fyllas med ljud genom en telefonapp från supportrar hemma i tv-soffan. Japanska företaget Yamaha har utvecklat appen där supportrar genom en knapptryckning kan skicka jubel - eller burop - via högtalare som placerats ut på arenan. Ju fler knapptryckningar, desto större publikreaktion och arrangörer ska i sin tur kunna göra inställningar gällande vilka olika sorters jubel som kan höras.

Yamaha hade ursprungligen tänkt lansera appen senare i år men coronapandemin har bidragit till att skynda på processen. Enligt bolaget fungerar det också utmärkt. Vid ett test på en japansk arena som i normala fall rymmer 51 000 åskådare kunde totalt 58 högtalare bidra till ett autentiskt ljud enligt Yamaha.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons