Annons

Anderstorp stryks ur DTM-racingkalendern

Bilsport • Publicerad 3 juni 2020
Det blir inget DTM-lopp i Anderstorp i sommar. Här är det STCC-bilar som rejsar på Scandinaivan Raceway. Arkivbild.
Det blir inget DTM-lopp i Anderstorp i sommar. Här är det STCC-bilar som rejsar på Scandinaivan Raceway. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Det blir ingen DTM-tävling i Anderstorp i sommar. Den tyska racingserien för standardbilar har beslutat att stryka alla tävlingar utanför Tyskland, Belgien och Nederländerna.

Detta beroende på "logistiska och hälsomässiga komplikationer som coronaviruset medfört", skriver Anderstorpsarrangören i ett pressmeddelande. Tävlingarna i Ryssland, Storbritannien och Italien ställs också in.

Annons

"Det är förstås otroligt tråkigt att situationen tvingat fram det här beslutet. Vi hade verkligen sett fram emot att leverera den största racingtävlingen i landet nu i sommar, säger Peter Eklund, vd på Scandinavian Raceway, i ett pressmeddelande.

Han säger att den tydliga ambitionen är att vara tillbaka i kalendern nästa år.

Den reviderade DTM-säsongen 2020 kommer att genomföras utan publik, med premiär på Norisring i Tyskland den 10-12 juli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons