Andersson tillbaka – i ny tröja

Från Borås HC rakt in i elitseriens slutspel.
Sport • Publicerad 22 augusti 2008

Förra säsongen blev händelserik för Joakim Andersson.

– Att spela i Borås var det bästa som kunde hända mig, säger 19-åringen.

ISHOCKEY

Joakim Andersson gjorde sig snabbt ett namn bland BHC-supportrarna. I sin första match för klubben avgjorde han (träningsmatchen mot Comet). 19-åringen från Munkedal hade sedan en lyckad säsong i Boråströjan med 23 poäng på 33 matcher.

– Jag har bara bra minnen från säsongen i Borås. För min utveckling var det perfekt och omgivningen var hur bra som helst, säger Andersson, som på slutet av säsongen togs tillbaka av Frölunda för att vara med när elitserien skulle avgöras.

– Jag kastades mer eller mindre rakt in i hetluften och det var nyttiga erfarenheter, säger Andersson om de tuffa matcherna mot Färjestad där Karlstadklubben vann den sjunde avgörande matchen i slutspelet.

Vägen till Borås ishall minns han fortfarande. I onsdags satt han och Lars Eller på läktaren och spanade in sitt gamla lag när de slog Bofors i en träningsmatch.

Andersson gillade vad han såg.

–Det ser bra ut för Borås. Jag tror att det går lika bra som förra året.

Play off igen alltså?

– Ja, stommen i laget finns kvar och de nya spelarna är riktigt bra.

Joakim Andersson vet.

Han har själv spelat med dem. I går var det dags igen när han spelade i samma kedja som BHC-aren Nicklas Lasu.

Den här säsongen tänker han vara kvar i Göteborg och Frölunda-dressen.

– Vilken roll jag får i laget är helt upp till mig själv. Jag har en plats i truppen, men kan inte nöja mig med det, jag vill spela.

I gårdagens match imponerade Lars Eller mest. Den klubbskicklige dansken snurrade friskt i Jokerits zon och satte snyggt 5–3 med ett rappt avslut. I nuläget verkar förra årets BHC-trio (med Philip Larsen inräknad) spelat till sig en plats hos Frölunda.

– Jag hoppas ju det, jag trivdes hur bra som helst i Borås och känner mig hemma här, men det är i Frölunda jag vill ta en plats, säger Eller.

Han kan också se svårigheten att byta mellan klubbarna.

– Det kan vara svårt för unga spelare när man får olika roller. Tipset är nog att man inte ska ha för höga förväntningar på sig själv.

Redan i kväll spelar de med Frölunda i Borås ishall igen.

För sista gången?

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.