Annons

Amatören Stark imponerar i US Open

Bra i första rundan, bättre i andra rundan.
Maja Stark, 21, fortsätter att spela fin golf i US Open.
Den svenska amatören ligger nia sedan hon gått den andra rundan på ett under par.
Golf • Publicerad 5 juni 2021
Maja Stark. Arkivbild.
Maja Stark. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

21-åringen inledde med par på de sju första hålen innan rundans första och enda bogey inträffade på det åttonde. Stark spelade stabilt och på hål 12 och 13 slog hon till med två raka birdies.

Till slut gick hon runt på 70 slag, ett under par, och är nu –1 efter två rundor. Hon ligger på en delad nionde plats, efter bland annat ledande 19-åriga Yuka Saso från Filippinerna, som gick runt på 67 slag.

Annons

Ledarna efter den första rundan, amerikanska amatören Megha Ganne och engelskan Mel Reid, föll tillbaka till en tredje- respektive sjätteplats.

Madelene Sagström är andra bästa svenska på en delad 18:e plats, med totalt två över par. Hennes andra runda gick något sämre än den första, 73 slag mot 71 i första.

Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist spelade däremot upp sig och lyckades precis ta sig över kvalgränsen för fortsätt spel i helgen. Båda ligger på sex över par inför den tredje rundan.

Tyngre gick det för flera andra svenskor. Amanda Linnér (+24), Linnea Ström (+16) och Louise Stahle (+15) missar kvalgränsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons