Almtuna är ute efter revansch i morgon

Almtunas profil Joachim Gellerstedt är inte blixtsnabb.
Sport • Publicerad 16 september 2008

Men han har i alla fall samma födelsedag som Usain Bolt.

– Ja, jag fyllde 29 år den 21 augusti. Och jag kunde ju inte undgå i samband med OS att höra att Bolt också fyllde år den dagen, säger Joachim Gellerstedt, som bland annat firade födelsedagen med att köra ett stenhårt träningspass med Almtuna.

– Revanschlusten är stor efter den mindre lyckade säsongen ifjol, säger Joachim Gellerstedt.

Almtuna hamnade på tolfte plats efter en del tränarturbolens och annat tjafs.

– Nu råder lugn och ro och jag tycker att det har sett mycket bra ut under träningarna, berättar Joachim Gellerstedt.

Han tycker också att nyförvärven, inte minst bland backarna, har tillfört laget en hel del kompetens.

– Men det är ju nödvändigt att just backarna lyckas då vi ju har tappat Marcus Ragnarsson till Djurgården. Och att ersätta en sådan kapacitet som Marcus, både på och utanför isen, låter sig knappast göras fullt ut, betonar Joachim Gellerstedt.

När det gäller det offensiva spelet så kommer Joachim Gellerstedt att vara en av de tongivande. Med sin skridskostyrka och arbetskapacitet över hela rinken är han?en av de spelare som måste ta stort ansvar i det unga laget.

– Jag har spelat både i Djurgården och i Brynäs och jag lärde mig mycket under den tiden jag spelade där.

Han hoppas kunna få återvända till elitserien – helst med Almtuna. Kanske, kanske, kan klubben på sikt nå till högsta serien.

– Kommunen har ju beslutat att man skall bygga en ny ishall här i stan. Infrias de planerna så lär ju klubbens ekonomi förbättras ordentligt. Och de klubbar som vill vara med och utmana om en elitserieplats måste ju ha en de rätta ekonomiska förutsättningarna, säger Gellerstedt.

Jan Nicklasson

Almtuna

Tränare: Jonas Rönnqvist, Bert Robertsson och Mikael Höglund.

Senaste placering: 12

Till elitseriekval: Leksand, Malmö, Mora, AIK och Västerås.

Egen placering: Bättre än ifjol.

Truppen: Målvakter: 1 Linus Fernström, 30 Mark Owuya, backar: 2 Rikard Carlstedt, 3 Julius Larsson, 4 Patrik Magnusson 5 Johan Agu, 7 Alexander Ribbenstrand, 19 Jonathan Sjölund, 20 Johan Jonsson, 29 Mikael Aaro, forwards: 6 Rickard Rollin-Carlson, 8 Joachim Gellerstedt, 9 Sebastian Eriksson, 10 Fredrik Vestberg, 11 Johan Berggren, 13 Jimmy Kraft, 14 Filip Holmgren, 15 Victor Rollin-Carlsson, 16 Joachim Larsson 17 Linus Stensson, 21 Jonathan Persson, 23 Andreas Paulsson, 24 Johan Andersson, 26 Christopher Dahlén.

Premiärmotståndare: Borås (hemma)

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.