Annons

Almgren joggade – skadade högerfoten

Johanna Almgren, 25, har en skadad sena i högerfoten.
Sport • Publicerad 20 januari 2010
Almgren
AlmgrenFoto: Vikarie

Nu är hon tvingad till hård tejpning för att kunna fortsätta årets försäsong.

– Jag får helt enkelt inte vricka mig, för då kan den gå av, säger hon.

Annons

Spelmotorn i Kopparbergs/Göteborg FC var ute och joggade med laget när det brast i foten – och i går gjorde hon ett extra ultraljud hos läkare Leif Swärd.

– Magnetröntgen förra veckan gav inte alla svar. Leif trodde att senan (som sitter på yttersidan av foten) kunde vara av, men det handlade om en spricka och det var väl på något sätt tur det.

Gör det ont?

– Ja, men nu handlar det om att stå ut med smärtan. Jag måste tejpa mig väldigt noggrant inför varje träning för att inte riskera att den går av helt. Men tydligen ska det självläka på sikt.

Kopparberg/Göteborg åker till Växjö till helgen för att matcha LdB FC, Linköping och Umeå i LdB Cup – men Almgren vet fortfarande inte om hon åker med.

– Jag vill känna mig för efter torsdagsträningen så får vi se. I samband med smärtan i högerfoten överbelastade jag nämligen vänsterfoten, så nu är den något inflammerad. Det gäller att inte ta för stora risker.

Året kunde fått en bättre start?

– Alltså, jag har aldrig känt mig så vältränad i hela mitt liv som jag gör nu. Jag har hittat precis rätt i styrketräningen och är både starkare och snabbare. Det är klart att det här var skitdålig tajming, men blir det inte värre är jag svintaggad inför fortsättningen.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons