GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allt närmare beslut om fem byten i fotboll

Fotboll • Publicerad 25 november 2021
Rosengårds Caroline Seger (till höger) byter med Bea Sprung i damallsvenskan. Arkivbild.
Rosengårds Caroline Seger (till höger) byter med Bea Sprung i damallsvenskan. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ifab, fotbollens regelstyrande organ, ska i mars nästa år ta beslut i frågan om att permanenta fem byten per match.

Vid Ifabs årliga arbetsmöte beslutades att rekommendera en sådan förändring vid årsmötet den 4–5 mars, skriver man på sin webbplats.

Fem byten infördes i maj 2020, på grund av coronapandemin, och den tillfälliga regeln gäller till och med december 2022. Det är bara tillåtet att genomföra byten tre gånger under matchen samt i halvtid.

Ifabs beslut kommer efter att man fått förfrågningar från kontinentalförbund, fotbollsförbund, ligor och andra inblandade i fotbollen om att permanenta möjligheten att få göra fem byten. Tanken är att regeln permanentas från säsongen 2022–23.

Förslaget om att förlänga halvtidspauserna från 15 till 25 minuter avslogs av Ifab, då man anser att spelare skulle påverkas negativt av för lång tid av inaktivitet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.