Alli stängs av efter skämt om coronaviruset

Fotboll • Publicerad 11 juni 2020
Tottenhams mittfältare Dele Alli stängs av en match efter att ha skämtat om coronaviruset på Snapchat.
Tottenhams mittfältare Dele Alli stängs av en match efter att ha skämtat om coronaviruset på Snapchat.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Tottenhams mittfältsstjärna Dele Alli lade i februari ut en film på Snapchat där han skämtade om coronaviruset och härmade en asiatisk man på ett hånfullt sätt. Videon togs snabbt bort och Alli bad om ursäkt för händelsen.

Nu har det engelska fotbollförbundet FA beslutat att stänga av Alli en match, vilket innebär att han missar stormötet med Manchester United på midsommarafton. 24-åringen får dessutom en böteslapp på 50.000 pund (närmare 586.000 kronor).

– Jag vill återigen be om ursäkt. Det var ett extremt dåligt skämt om ett virus som nu har påverkat oss mer än vi någonsin kunnat föreställa oss. Vi måste alla tänka på våra ord och handlingar och hur de kan uppfattas av andra, säger Dele Alli i ett uttalande på klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.