Annons

AIK värvar från superettan

Fotboll • Publicerad 21 januari 2021
Jetmir Haliti, till vänster, i Jönköpings Södras tröja i det allsvenska kvalet mot Kalmar FF i vintras. Arkivbild
Jetmir Haliti, till vänster, i Jönköpings Södras tröja i det allsvenska kvalet mot Kalmar FF i vintras. ArkivbildFoto: Patric Söderström/TT

Jönköpings Södra lyckades inte ta steget upp i vintras. Allsvensk fotboll blir det däremot för Jetmir Haliti i år. Mittbacken lämnar superettaklubben för AIK, det skriver Solnaklubben på sin webbplats. 24-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 december 2023.

"Jetmir har egenskaper som passar väl in i både nuvarande trupp samt hur vi vill utveckla spelartruppen och vårt sätt att spela fotboll. Han kan spela på alla positioner i en backlinje oavsett hur den är formerad, vilket ger oss en god flexibilitet. Vi är stolta och glada över att Jetmir valt att komma till AIK Fotboll", säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens webbplats.

Jetmir Haliti, som på seniornivå tidigare spelat i BK Olympic, Prespa Birlik, FC Rosengård samt Landskrona, gjorde ett mål och en assist på 29 matcher i superettan förra säsongen. Han ansluter till AIK direkt, skriver klubben.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons