Annons

AIK förbereder hyllningar av Turina

Rosor nedanför läktaren, svarta kläder, specialtryckta t-shirtar och en tyst minut.
Sport • Publicerad 5 maj 2013

AIK tar sig an IFK Göteborg på måndag kväll i en känslosam match där den plötsligt bortgångne målvakten Ivan Turina kommer att hyllas och minnas.

Efter målvakten Ivan Turinas plötsliga och tragiska bortgång i torsdags diskuterades det om man skulle spela måndagens allsvenska match mellan AIK och IFK Göteborg.

Annons

Den kommer att spelas, inte minst för att AIK tror att det är vad Turina själv hade velat, men hyllningarna till den bortgångna AIK-målvakten kommer att prägla kvällen.

Tyst minut

Förutom de mer officiella punkterna, tyst minut före matchen och en ceremoni i den 27:e minuten (Turina bar tröja nummer 27), har AIK:s supportergrupper förberett flera saker.

– Det kommer bland annat att finnas ett stort porträtt av honom vid målet där han brukar stå, säger Jonas Hedlöf, ordförande i AIK:s supporterförening Black Army.

– Och man har köpt in rosor som publiken kan köpa i samband med matchen och som sedan ska läggas intill porträttet.

Specialdesignad t-shirt

Flera olika platser på arenan ska även ställas i ordning så att fans ska kunna lämna sina kondoleanser. En specialdesignad t-shirt ska också finnas till salu och allt överskott, både från tröj- och rosförsäljning, går till Ivan Turinas familj.

– Att den 27:e minuten kommer att tillägnas hans minne kommer nog också ske i flera matcher framöver under säsongen. Och på måndag kommer vi köra en speciell ramsa som är hans, säger Jonas Hedlöf.

Rivaliteten mellan AIK och IFK Göteborg är vanligtvis stark, ibland hatisk, men lär får stå åt sidan den här gången.

– Vad vi tycker om andra klubbar är konstant oavsett vad som händer. Men det här är ingen tid att slå på den stora hat-trumman mot Göteborg, säger Jonas Hedlöf.

Annons

"Delaktiga i hyllningarna"

IFK Göteborg ser det också som självklart att ställa upp i de ceremonier som planeras.

– Självklart är vi delaktiga i hyllningarna. Våra åtaganden blir inte svårare än att det handlar om att ställa upp och visa respekt, säger tränaren Mikael Stahre.

Stahre säger också han att det inte finns någon plats för hat.

– Det vore extremt konstigt. Alla blir extremt berörda av det här och man måste vara ödmjuk inför att saker kan hända väldigt snabbt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons