Annons

AHL-center ersätter FBK-kaptenen

Ishockey • Publicerad 26 april 2020
Jacob Nilsson, här i NHL-laget Chicago Blackhawks tröja, är klar för SHL och Färjestad. Arkivbild.
Jacob Nilsson, här i NHL-laget Chicago Blackhawks tröja, är klar för SHL och Färjestad. Arkivbild.Foto: Mike Mulholland/AP/TT

Den tidigare Moracentern Jacob Nilsson är klar för SHL-laget Färjestad, skriver VF och hänvisar till ett medlemsmejl. 26-årige Nilsson lämnade svensk hockey för spel i Chicago för två år sedan, men hann bara göra två matcher i NHL innan han skickades ner i farmarlaget.

Nu kommer han närmast från AHL-klubben Rockford Icehogs där han gjorde 21 poäng på 62 matcher den gångna säsongen. Nilsson har också gjort fyra mål på nio landskamper med Tre Kronor och var länge med i diskussionen till VM-guldlaget 2018.

Annons

– Jag har haft bra samtal med Peter Jakobsson (sportchefen) och Johan Pennerborn (tränaren) och jag gillar sättet laget spelar på. De har något spännande på gång och det är dessutom en fin och anrik klubb som jag gärna spelar i, säger Nilsson till tidningen.

För Färjestad är det ett välkommet tillskott, klubben har jagat en ny center sedan lagkaptenen Linus Johansson lämnade efter säsongen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons