Abbas tränar med Manchester City

Abbas Hassan tränar med Manchester City. OBS! Nyheten är från 2008–01–07.
Sport • Publicerad 7 januari 2008
Abbas Hassan är för tillfället på studiebeök i Manchester.
Abbas Hassan är för tillfället på studiebeök i Manchester.Foto: BT/Arkiv
Foto: Anders Robertsson

Men alla Elfsborgssupportar kan vara lugna.

Det handlar bara om fyra dagar.

Abbas Hassan flög i går till Manchester för att träna med Sven-Göran Erikssons City. Men det handlar inte om någon provträning utan en så kallad utbildningsvecka.

En kort sådan för redan på torsdag avslutar målvakten träningsperioden.

– Vi ska inte överdriva fyra dagars träning, men jag hoppas han får en kick av att få träna med Premier League-spelare, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Att just Hassan fått chansen att sparra med Andreas Isaksson och Joe Hart har dock inte så mycket med Elfsborg att göra. Det är falkenbergaren PG Skoglund, som vanligtvis anordnar träningsläger för europeiska toppklubbar, som fixat utbildningsresan. Han är nämligen god vän med Svennis.

– I samband med att Abbas förlängde sitt avtal med Elfsborg tyckte jag att det rent av var lämpligt att han åkte då vi inte tränar den här veckan, säger Haglund.

Hassan fick i fjol stå i skuggan av Johan Wiland. Men att 22-åringen får nöta bänk i Elfsborg i år igen är inte alls givet.

– Det är en jättebra målvakt och han har framtiden för sig. Det återstår att se när han tar klivet. Men han konkurrerar med en landslagsmålvakt i Wiland och han är inte lätt att slå ut, säger Haglund.

Elfsborg drar igång sin träning på måndag.

Fotnot: BT har förgäves försökt nå Abbas Hassan för en kommentar.

Pär Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.