"Abbas är mycket besviken"

Det blev ingen övergång till Manchester City för Elfsborgs målvakt Abbas Hassan.
–Han är mycket besviken, säger Hassans rådgivare PG Skoglund.
Sport • Publicerad 1 februari 2008
Foto: 

Fotboll Borås

Manchester City och Elfsborg förhandlade ända till dess att övergångsfönstret stängde, natten mellan torsdag och fredag. Dock utan resultat.

– Tråkigt att en spelare inte får spela i Premier League, men det måste ske på rätt sätt – med rätt ekonomi. Och det har det inte handlat om här, City har inte alls bjudit till, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Elfsborgs styrelse tog under kvällen upp budet som City lagt, men man kom snabbt fram till att det var för lågt.

–Det känns lite halvt oseriöst att de hör av sig några timmar innan transferfönstret stänger, när vi inte hört av dem på en vecka, fortsätter han.

PG Skoglund är mannen som skapat kontakten mellan Elfsborg och Manchester City, genom sina vänskapsband med Citys tränare, Sven–Göran Eriksson.

–Jag känner inte till så mycket, mer än att det bollats fram och tillbaka, säger Skoglund.

Vad tror du är anledningen till att det inte blev någon affär?

–City fick ju inte sålt Isaksson (Andreas, tredjemålvakt, se annan artikel), och då känns det som att det aldrig blev ett riktigt läge. Hade han sålts så hade de behövt köpa en ny målvakt, och då hade man troligtvis ansträngt sig mer för att komma överens med Elfsborg.

Hur har Abbas tagit beslutet?

–Visst var han besviken, vilket är fullt förståeligt. Han har ju inte ett jättestort CV, men var ändå så nära ett kontrakt med City, klart det är tungt för honom.

Hur ser Abbas framtid i Elfsborg ut?

–Jag vet ingenting, har inte frågat honom, men att fråga Abbas det i nuläget skulle vara som att fråga en vasaloppsåkare som kommit på andra plats, två hundradelar bakom segraren, om han ska köra nästa år igen.

Elfsborg befinner sig just nu i Båstad på ett läger för teambuilding. Detta för att svetsa samman laget än mer.

BT jagade under hela dagen och kvällen i går både Abbas och tränarna Magnus Haglund och Peter Wettergren för en kommentar, dock förgäves.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.