Annons

4 000 såg Leicester nå FA-cupfinal

Leicester får komma tillbaka till Wembley i maj. Efter 1–0 i semifinalen mot Southampton är klubben klar för sin femte FA-cupfinal, mot Chelsea.
Fotboll • Publicerad 18 april 2021
Kelechi Iheanacho (till höger) gjorde Leicester segermål.
Kelechi Iheanacho (till höger) gjorde Leicester segermål.Foto: Neil Hall

4 000 åskådare hade som del av ett test släppts in i det klassiska fotbollstemplet när den andra FA-cupsemin skulle avgöras i London. Men det handlade om lokalinvånare och inte fans, och publiken skapade inte någon magisk inramning på läktarna.

Matchen som spelades nere på gräsmattan var inte magisk, den heller.

Annons

Mål blev det i alla fall i den 55:e minuten. Jamie Vardy tog sig fram på vänsterkanten och inspelet nådde Kelechi Iheanacho, vars avslut var på väg utanför. Men Southamptons Jannik Vestergaard stod i vägen, bollen studsade tillbaka till Iheanacho som tog till vara på andra chansen och sköt 1–0 för Leicester.

Några fler mål blev det inte och Leicester kan se fram emot klubbens första FA-cupfinal sedan 1969. Leicester har förlorat sina fyra tidigare finaler och för att spräcka FA-cupnollan måste Chelsea besegras när man återvänder till Wembley den 15 maj.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons