Annons

Stolpen stoppade Ishizaki – från hjälterollen

Det blev 0-0 på Borås Arena mellan Elfsborg och AIK.
Stefan Ishizaki, som har en bakgrund i AIK, hade ett skott i stolpen på tilläggstid och var mycket nära att bli matchhjälte.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2018

– Det är två decimeter bort. Det blir stolpe ut istället för stolpe in. Jag tycker vi krigar på riktigt bra. Den första halvleken är vi inte så bra som vi vill. Vi krigar hårt och AIK har svårt att komma till några chanser, säger Ishizaki till C More.

Han fortsätter:

Annons

– I andra tycker jag, direkt när visslan går igång, att vi får bra tryck och pressar ner dem stundtals. Vi skapar inte de hundraprocentiga målchanserna, men en hel del och de tycker att det är jobbigt att vara här.

Stefan Ishizaki och Rasmus Lindqvist i kamp om bollen.
Stefan Ishizaki och Rasmus Lindqvist i kamp om bollen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

C More: Vad är det som gör att ni spelar på det här sättet som du beskriver och lyckas pressa ned AIK?

– Det är det här vi har tränat på hela tiden. Vi ska fortsätta köra, försöka överbelasta en av kanterna ibland och sedan om ett inlägg har nickats bort, då gäller det att vi är i en bra andrabollsposition och vinner tillbaka de bollarna snabbt så vi kommer fortsätta anfallen och trycka ner dem ännu mer. Det är vår plan och i dag lyckades vi väldigt bra med det i andra halvlek.

””Vi har fått för lite poäng med tanke på hur bra vi har varit” säger Stefan Ishizaki.”

C More: Hur är det att jobba i den miljön när det fattas poäng för att nöjdhet ska finnas?

– Vi vet att vi börjat jobba med någonting nytt, men det var kanske lite lätt att luta sig mot det att vi inte var hundra procent, istället för att gå ut och kriga och göra jobbet. Vi är många individuellt duktiga fotbollsspelare så att det är klart att det är surt att vi har få poäng. Det är bara att kriga vidare.

– Vi har fått för lite poäng med tanke på hur bra vi har varit, säger Ishizaki och hänvisar till lagets statistik.

AIK dominerade den första halvtimmen i söndagens match. De hade det mesta av bollinnehavet och skapade ett par halvchanser, men lyckades inte få till det i den sista tredjedelen.

I slutet av den första halvleken lyfte sig Elfsborg. Och det gulsvarta hemmalaget fortsatte efter paus att spela bättre.

Issam Jebali var framträdande. Han var kreativ, snabb och hade ett par skott och inlägg.

Och i slutet blev det dramatiskt.

Annons

AIK tryckte på. I minut 89 avancerade Kristoffer Olsson och hade ett skott mot mål som Ellegaard tvingades kasta sig åt sidan för att rädda. Han fick ett par fingrar på bollen och det blev hörna.

””Det är svårt i Borås. Det är alltid jämna drabbningar” säger Rikard Norling, tränare i AIK.”

Den tidigare Elfsborgsspelaren Denni Avdic hade också en nick utanför. Och i slutsekunden hade AIK ett skott som precis smet förbi stolpen.

Men strax innan dess hade Ishizaki den kanske största målchansen i hela matchen. Han klev fram i banan och avlossade ett stenhårt skott, långt utifrån, i den högra stolpen.

Rikard Norling, tränare i AIK, efter matchen:

– Det är svårt i Borås. Förra året vann vi. Det var lika tajt och jämnt då. I år gjorde vi inte det, vi kunde lika gärna ha åkt på en torsk. Det är alltid jämna drabbningar. Den här var extremt jämn och ganska chansfattig. Men det kändes inte som att matchen var dålig ändå.

Norling om Elfsborgs prestation:

– Energin fanns där, spelmässigt okej, men jag tror de kan bättre. Det här är ett riktigt bra lag i grunden.

Elfsborgs Ibrahim Dresevic vinner en boll över Kristoffer Olsson.
Elfsborgs Ibrahim Dresevic vinner en boll över Kristoffer Olsson.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kristoffer Olsson var besviken efteråt över bara ett poäng.

Det mållösa resultatet innebär att Elfsborg har tagit fem poäng på sju matcher och ligger på plats 13 i allsvenskan.

I nästa omgång väntar Häcken på bortaplan. Sedan gästas Elfsborg av IFK Göteborg i det klassiska Västderbyt.

Annons

<div class="shootitlive-embed" data="category=News&client=borastidning&project=2189"><p>Live-published photos and videos via <a href="http://shootitlive.com/">Shootitlive</a></p></div>

<script>(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())</script>

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons