Annons

15 personer åtalas efter derbybråk

15 personer åtalas för våldsamt upplopp i samband med ett bråk vid en fotbollsmatch mellan Hammarby och AIK i Stockholm den 20 maj.
Sverige • Publicerad 5 december 2018
Foto: Anders Wiklund/TT

Precis efter att matchen avslutats uppstod ett storbråk på läktaren på Tele 2 arena. Supportrar från de båda lagen drabbade samman och ett stort antal poliser och ordningsvakter tvingades ingripa. 23 personer greps och 15 av dem åtalas nu för våldsamt upplopp.

Sju av personerna åtalas även för andra brott som misshandel, hets mot folkgrupp och brott mot ordningslagen.

Annons

”En person åtalas också för hets mot folkgrupp efter att ha gjort en speciell hälsning mot motståndarklacken, tre personer åtalas också för misshandel efter att ha sparkat på andra personer i samband med upploppet”, säger Patric Josefsson, som utrett ärendet, enligt ett pressmeddelande.

Rättegången inleds den 6 februari och polisen meddelar att det kommer väckas åtal mot ytterligare personer som var inblandade i bråket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons