Kaptenen: "Vi ska fira hela natten"

Sport Artikeln publicerades
Foto:SIMON HASTEGÅRD

Norrby fixade 2–2 borta mot Assyriska och är klart för superettan. Richard Yarsuvat frälste boråsarna med två mål.

Boråsarna fick en drömstart på matchen när Richard Yarsuvat tryckte in 1–0 med vänsterfoten efter bara elva minuter. Assyriska hade annars det mesta av spelet inledningsvis men Norrby kontrade vasst. Hemmalaget tryckte på rejält i slutet av första halvlek men lyckades aldrig få in någon kvittering.

Enligt BT:s fotbollskrönikör Erik Jullander på plats var Norrby det vassare laget redan från start, och 1–0 gav laget självförtroende.

– Norrby var bättre från start och tog ledningen rättvist, och på något sätt kändes det aldrig hotat efter 1–0-målet.

Men Assyriska rivstartade andra halvlek med ett mål direkt och skapade ändå lite nerv i matchen. Men bara minuter senare fixade Yarsuvat 2–1 genom att placera bollen i mål.

– Det var en strålande omställning där Adam Ståhl drev upp på kanten och spelade in till Richard Yarsuvat som behärskat och iskallt avslutade till 2–1.

Hemmalaget fick Joakim Askling – som bara varit på plan i en kvart – utvisad i 62:a minuten och Norrby hade därefter hyfsad kontroll på händelserna. Assyriska kvitterade i slutskedet men kom inte närmare än så.

Därmed är Norrby klart för superettan efter att ha vunnit det första mötet på Borås Arena med 2–0.

Norrbys lagkapten Marcus Översjö var av uppenbara skäl överlycklig när BT fick en kommentar i omklädningsrummet strax efter slutsignalen.

– Vi gjorde en helt perfekt match och inte någon gång under fajten kändes det nervöst. Känslan här är helt fantastisk.

– Vi har spelat så många viktiga matcher under hösten och lärt oss mycket om oss själva och hur vi ska uppträda. De här båda matcherna mot Assyriska visar att vi skaffat rutin och lärt oss att använda den till vår fördel. Dessutom har vi så många spelare som kan gå hur långt som helst, vi har fått ihop det, säger Översjö.

Vad kommer du att tänka när du går och lägger dig i kväll?

– I kväll blir det ingen läggdags, nu ska vi fira hela natten…

Live-published photos and videos via Shootitlive