Nyheter

Riktig höjdare för sjuhäringarna i ungdomsfinnskampen

Ymers höjdhoppare Linn Gustafsson och släggkastare Oliver Carlehed stod för två fina insatser i ungdoms-finnkampen.
Nyheter • Publicerad 3 september 2008

Båda ymeriterna slutade på tredjeplats och bidrog till de svenska landskampssegrarna.

När det svenska ungdomslagen ställdes mot Finland i lördags, så var Sverige favoriter både på flick- och pojksidan. Och i de båda lagen fanns det så med deltagare från IK Ymer.

Linn Gustafsson som hoppade hela 1.77 meter på USM och med det tog hem guldet och en plats i U-Finnkampen.

Var ändå missnöjd

Linn var mindre nöjd med sin insats, trots att hon var trea, och tillsammans med segrande Victoria Dronsfield från Göta tog hem grensegern på hela 1.81 i det iskalla vädret. Och där Linn var trea på 1.68 tre centimeter bakom bästa finskan.

– Jag hoppade inte bra idag, så jag är missnöjd, men det är klart vi vann grenen, sa Linn – som kan titta tillbaka på en riktigt bra säsong.

– Ja, säsongen har varit bra, så det var skönt att hoppa bra igen.

I och med att Linn hoppat så bra som 1.77 i år, så är hon redan nu bra några centimeter från att kvala in till internationella mästerskap – nästa år är det junior-EM.

Carlehed nöjd med kasten

Oliver Carlehed i pojkarnas släggkastning, dit han kvalade in genom att vinna USM-guldet i slägga för några veckor sedan. Oliver inledde med två kast just under sextio meter, så fick han upp 61.64 i sitt tredje kast och var då tvåa på det.

– Ja, jag gick om den ena finnen och då hade vi en dubbel. Men jag är nöjd att jag gjorde så här bra och det var ju inte långt från mitt personbästa, sa Oliver – som sölutade trea.

I landskampen blev det klara svensksegrar både på pojk- och flicksidan.

Hasse Sjögren

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.