Nyheter

Snoop Dog håller stilen

Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

Snoop Dogg firar 15 år som skivartist i år. Fortfarande hungrig, fortfarande nyfiken och redo att lyfta på varje lite sten som kommer i hans väg för att hitta nya vinklar och ljud på den fina funk som han uppfunnit om och om igen.

?När andra artister stångat pannan blodig mot samma vägg har Snoop alltid hittat runt hörnet och ny terräng. Jag har alltid älskat hans breda, burleska flyt, diftongerna som fungerat som ett extra instrument till den pumpande basen, de svepande synthslingorna eller den smattrande trummaskinen.

?Med ett nytt album från Snoop Dogg följer därmed skyhöga förväntningar och här finns massor med spår av hans unika skicklighet att möta nya samarbetspartners, att anpassa sig till dem för att sedan lyfta låten till sin egen.

Här är det New Jack Swing-legenden Teddy Riley som tillsammans med DJ Quick och Snoop själv som haft det övergripande ansvaret över ljudbilderna.

Men där finns också übergeniet Raphal Saadiq, och en minst sagt överraskande hyllning till Johnny Cash i My Medicine.

Snoop Doggs tid är långt ifrån över.

SNOOP DOGG

Ego trippin

(Universal)

Betyg 4

Magnus Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.