Nyheter

Makalösa improvisationer av Lövmark

Jag kan knappast komma på någon svensk jazzsångare – definitivt ingen manlig – som presenterat sig på ett mer imponerande sätt än Göteborgsutbildade stockholmaren Alexander Lövmark.
Nyheter • Publicerad 21 december 2011
Foto: 

Född 1985 och med bland annat tolkningar av Elvis Costellos Juliet Letters bakom sig. Hans improvisationer på debut-EP:n är makalösa. Virtuosa, modiga och uppfriskande. Han är lika drastisk som förebilden Kurt Elling.

Här finns inget av den pretentiösa snårighet eller ängsliga traditionalism som så många genomskolade sångare lider av. Istället är Lövmark personlig, innerlig och med stark förmåga att förmedla en stämning.

Rösten påminner lite grann om isländska, sköra poppojken Helgi Jonsson. Bandet, med bland andra pianisten Simon Westman och gitarristen Per-Oscar Nilsson är utmärkt.

Emil Carlsson Rinstad

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.