Sjuhärads Affärer

UF-företagare grillades av erfarna entreprenörer

Borås Artikeln publicerades
De unga företagarna på Se mig UF berättade om sin affärsidé för en erfaren panel av företagare.
Foto:Valdemar Lönnroth
De unga företagarna på Se mig UF berättade om sin affärsidé för en erfaren panel av företagare.

Att ha djärva mål är bra, att lära sig av misslyckanden är ännu bättre. I går fick 12 UF-företagare träffa en kunnig panel av erfarna företagare i Textile fashion center och presentera sina företag.

Victoria Thai tar sats och tittar ut över panelen med företagsrävar, klickar på datorn och förklarar.

– 2019 räknar vi med att omsätta 700 000 och 2022 kan omsättningen ligga på 15 miljoner.

Panelen tittar intresserat på powerpointpresentationen när Victoria Thais kollegor i UF-företaget Se mig går igenom alltifrån marknadsföring, produktutveckling och saker som gått snett i utvecklingen av projektföretaget. Maja Kroon, Dante Wetenius och Jonathan Pettersson berättar om en avgörande händelse i det unga företagets liv.

De upptäckte så sent som i februari att de – trots tidigare kontroller hos Patent- och registreringsverket – hade fått problem med patentintrång. Ett befintligt företag meddelade att deras produkt var för lik den som företaget hade rättigheterna till.

– Vi tänkte om på tio minuter och ändrade hela upplägget på ett dygn och vidareutvecklade produkten. Vi lärde oss oerhört mycket, säger Dante Wetenius.

Vad juryn tyckte om Se mig UF:s presentation och de andra elva företagen kommer att visa sig på nästa veckas regionfinal i Ung företagsamhet på Åhaga.