Annons
Nyheter

Spretig bok på ett positivt sätt

Detta är som titeln säger en ”titta och peka bok”, alltså en bok för de allra minsta som just lämnat det rena pekboksstadiet.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2010

En hel rad av Sveriges många duktiga illustratörer medverkar och det har i positiv bemärkelse blivit en spretig bok. Varje illustratör svarar för hela uppslag och för texten till sina bilder. Det är svårt att förmedla en sådan här boks helhetsintryck då ett sådant egentligen inte finns eller ens är någons avsikt.

Den gemensamma nämnaren är dock att alla på olika vis införlivar läsaren i bilduppslagen. Det finns någon form av gåta att lösa i text eller, som oftast, i bilden. Det kan röra sig om något djur som inte passar in, att hjälpa ett pingvinpar att hitta sitt borttappade ägg eller att gissa vilka godsaker som gömmer sig korgarna hos olika picknickdeltagare. En lustfylld ”vara med och tillsammans i-bok” där varje bilduppslag är en fest för ögat.

Eva Wahlström

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons