Annons
Nyheter

Mätt Robertson svårt att trivas på egen hand

Robbie Robertson är en av rockhistoriens knivskarpaste profiler.
Nyheter • Publicerad 13 april 2011

Han var kraftfältet och det musikaliska navet kring vilket det mesta kretsade i The Band, gruppen som var ”Americana” innan uttrycket var myntat.

Men hans solokarriär – det här är det femte albumet – skvallrar också om hur mycket han var beroende av sina fyra forna kumpaner. Robertson, sedan länge bosatt i Los Angeles, gästas den här gången både av Clapton och Steve Winwood, men det hjälper inte långt. Det mesta blir bara kompetent, men trist FM-rock och ett och annat totalhaveri. Gubbfunkiga Axman borde till exempel dödskallemärkas.

Annons

Robertson har blivit mätt och såsig av den kaliforniska solen och behöver komma bort från västkustens studiomaffia. Det är kanske dags att åka söderut och gräva ned stridsyxan med Levon Helm. Ett miljöombyte skulle säkert göra susen.

Håkan Persson

Magnus Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons