Annons
Nyheter

Inte klockrent, men uppiggande

Pop
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011
Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Peter, Bjorn & John är givetvis konnässörer av rang. De kan pophistorien på sina 30 fingrar. Phil Spector och The Kinks står lika högt i kurs som Wire och Motown-soul. Tyvärr lyckas trion sällan överföra sin musikaliska kärlek och uppenbara begåvning till en rakt och jämnt album. Problemet kan vara att hjärnan för det mesta går före hjärtat.

Det finns dock alltid splitter av briljans och kluriga hälsningar som är roliga att pricka rätt. På ”Gimme some” stavas de bland annat 80-talsdängan ”May seem macabre” med supersnyggt gitarrspel och Thin Lizzy-ekande ”(Don’t let them) Cool off” där även punkvurmen får plats i mixen. En pigg uppryckning från två år gamla ”Living things” men fortfarande inte det där klockrena albumet de så gärna vill skapa.

Fredrik Söderlund

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons