Nyheter

Ett mästarmöte mellan Hi Tek och Kweli

När den gängse tematiken inom hiphopen ungefär handlar om våld, sex och droger skriver Talib Kweli texter om det amerikanska sjukvårdssystemets tillkortakommanden eller kommenterar ett samhälle som går så snabbt att om man inte gjort intryck på ett ögonblick försvinner man.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2010
Talib Kweli.
Talib Kweli.Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Kweli och HiTek har på var sitt håll levererat några av de bästa albumen under 00-talet. De har också funnits i varandras periferi ända sedan de jobbade tillsammans i den magnifika konstellationen Black Star i slutet av 90-talet (tillsammans med Mos Def).

När de nu åter gör gemensam sak är det som etablerade musiker mitt uppe i sina framgångsrika karriärer. Som producent har HiTek ständigt hittat nya idéer kring gammal soul och har unik förmåga att förena luftiga beats med monoton hårdhet. Över hans ljudbilder lägger Kweli sina väl valda ord, nyanserade med flyt och nästan alltid med tänkvärt innehåll.

Revolutions per minute är ett utsökt rapalbum, ett mästarmöte mellan två av av genrens största begåvningar.

Magnus Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.