Annons
Nyheter

Emriks nya skiva – Ofarlig men brutalt ärlig

EMRIK
Soul Swedish Man
(Emrikording/CDA)
Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

Det är Emriks texter som gör Soul Swedish Man till en skiva värd att lyssna på. Musiken är däremot väldigt ofarlig, och gränsar på skivans sämsta spår till tråkig intetsägande Ledinrock.

Emrik är som bäst när han är brutalt ärlig, och känslan i texterna och sången går inte att ta miste på. Det blir allra bäst i balladerna, som i den lågmälda Så många svarta hål.

Annons

Det är den nu medelålders Emrik som gör upp med sin tidigare livsstil – det ohållbara festandet i Stonefunkers och svikna förtroenden. Men han sjunger också om kärlekens kraft att förändra och göra livet ljust igen.

Muskaliskt sett är skivan inte särskilt utmanande. Det är en blandning av soul, visa, jazz och blues, som efter ett tag inte bjuder på några överraskningar. Att det är en liveinspelning gör att precisionen ibland får stryka på foten – känslan går före rena toner.

Emma Casserlöv
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons