Annons
Nyheter

BT:s recensent om nyårs- revyn: "Det här var kul"

Caroline af Ugglas, Magnus Uggla, Malena Ernman, Mat-Tina i dans, Victoria Svensson, Maj Steen – och givetvis Anna Anka.
Nyheter • Publicerad 1 januari 2010
Årets nyårsrevy, Made in Borås, faller BT:s recensent i smaken.
Årets nyårsrevy, Made in Borås, faller BT:s recensent i smaken.Foto: Krister Persson

Alla fick vi skratta åt när Boråsrevyn spelade upp en sprakande nyårsshow på decenniets sista dag.

Det här var riktigt kul. Dalsjöforsgänget Kul-Lagret har med Boråsrevyn hittat hem. När jag senast såg ”kulingarna” med föreställningen Reloaded 2004 ifrågasatte jag om revyskratten i Borås dog med Curt Peterson.

Annons

Nu är skratten tillbaks. Tack för det. Nitton shownummer passerar revy på Sagateaterns tiljor i bra tempo och blandning. Visst fanns det ett par sketcher som inte riktigt höll ända fram.

Musiken och sången dominerar i showen. Ensemblesången är bra och revygänget har också flera duktiga solister som Anna Birgenius, Terése Arturén och på mansidan Henke Svedberg och inte minst Roger Boman.

Roger B bjuder på en härlig enmansföreställning som tonårspappa och när Henke S dyker upp som fotbolls-Vickan går skratttemperaturen upp i topp. Till Lill Lindforstonerna ”En sån karl” parodiseras Rånnavägstjejen med bra manus.

Jens T:s ”Spanarn” är också en rolig figur där det ges möjlighet att ta ut svängarna.

Hyllningen till avgående Maj Steen var värdig och bra, även om monopolspelet på stadens gator var lite trög.

Andra akten inleds med en mäktig operarock á la Freddy Mercury där Elfsborg och spelarna får sitt i ”Guldet blev till sand”. Imponerande och fantasifullt.

Mest skratt och bäst var ändå Jens T:s gestaltning av Caroline af Ugglas i ”Gälla Gälla”. Med ett härligt kroppsspråk drog han ner applådåskor.

Boråsförsamlingen River fick också en skopa i sketchen om ”Trosaffärer”.

Anna Anka får vi dras och lida med i årets nyårsrevyer. Terése A gör några inhopp mellan sketcherna och låter skånskamerikanskans vulgära språk ljuda. Nja?

En bra revyorkester och duktiga dansare förgyller också Boråsrevyn, som absolut är värd fler fullsatta salonger. Det borde också vara fler än de tre föreställningar som återstår.

Annons

Publik: 350 personer (fullsatt)

Bäst: Jens Tompowskys gestaltning av Caroline af Ugglas med kortkort, stövlar och ett kroppsspråk i ”Gälla Gälla” som gav full skrattvaluta.

Mindre bra: Sångtexterna drunknade ibland i musiken.

Kjellåke Dahlin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons