Annons
Nyheter

Blaskig baktakt från Mohombi

POP
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011

Den återanvända eurodiscon dominerar topplistorna och kungen i hitkitschens rike heter Nadir ”RedOne” Khayat. Med Lady Gaga skapade han ett sound som lät som moldaviska schlagerbidrag på steroider. Till sin nye skyddsling, 25-årige svensk-kongolesen Mohombi Moupondo, har han valt lättare verktyg.

Det går att hitta spår av dancehall, r&b och till och med soca här, men allt är klätt i rejäla eurobadshorts och som gjort för att lyssna på medan solbrännan övergår i kräftrött. Det låter som uppföljaren till Kevin Lyttles enda hit Turn me on, eller som om DJ Bobo hade producerat en Enrique Iglesias i Jamaicaexil.

Annons

Akons logiska gästspel på Dirty situation borgar för en säker sommarhit i Holland med omnejd, men så som RedOne snackat upp Mohombi hade nog resten av världen förväntat sig mer.

Joel Sjöö

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons