Annons
Nyheter

Berta uppmuntrar barnens fantasi

Bok: BERTAS EXPERIMENTBOK
Text: Anna Gunnarsson
Bild: Karin Södergren
Förlag: Plast- och Kemiföretagen
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

Vid det här laget bör alla barn och ungdomar i Sjuhäradsbygden veta vad Navet har att erbjuda. I detta Science Center, beläget vid Viskan i Borås, stimuleras deras sinne för naturvetenskap, teknik och matematik.

Välbekant för de allra yngsta är Berta, en fiktiv drake som bidragit till undervisningen i kemi. Karaktären har stark bärkraft, vilket den alldeles nya bilderboken Bertas experimentbok leder i bevis.

Annons

I vart och ett av de tio kapitlen genomför Berta ett enkelt experiment, med noggranna instruktioner, riktade till barn mellan fyra och åtta år.

Karin Södergrens illustrationer är färgstarka, välgjorda och humoristiska. Anna Gunnarsson skriver underhållande och tydligt, balanserar skickligt mellan det litterära och pedagogiska.

Säkert kan en bok av det här slaget bidra till att öka intresset för kemi, särskilt som den talar till lusten och fantasin.

Peter Grönborg

Bok: BERTAS EXPERIMENTBOK

Text: Anna Gunnarsson

Bild: Karin Södergren

Förlag: Plast- och Kemiföretagen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons