Annons
Nyheter

Online-SM på Unibet

Nyheter • Publicerad 24 november 2009

Svenska mästare skall koras, pengar och ringar skall delas ut. Online-SM på unibet är i full gång. Onlinepoker-SM på Unibet sanktioneras av Svenska Pokerförbundet och det är det, bland pokerspelare som klassas som det ”riktiga” svenska mästerskapet i poker. Tillsammans med livepoker SM i Tallin är det en av de prestigefyllda turneringsserierna i Svenska pokerkretsar.

Mästare skall koras i Texas 6 mannaspel, Mörkpoker, Limit Texas, Heads Up Texas, Omaha och det stora Main Event med fullringspel. Samtliga event, utom Main Event, har ett inköp på 100 euro. Main Event kostar det dubbla och det garanteras 1 miljon svenska kronor till vinnaren i eventet.

Annons

Jag kommer, på grund av tidsbrist, enbart att kunna spela Omahaturneringen samt Main Event. En utgång är planerad på lördagen men eftersom första dagen spelas redan på fredag så får utgången skjutas om det skulle gå hela vägen till dag 2 i ME.

Omahaturneringen kommer spelas under torsdagskvällen och det ska bli intressant att se hur många som ställer upp. I shorthanded turneringen kom över 500 spelare till start, dock blev mörkpokern igår inte lika välfylld och det startade runt 180 spelare. Förståeligt antal spelare då mörkpoker mer är en livepokerform som ofta inte utövas online av de unga talangerna.

Tobias Bornefalk
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons