Annons
Nyheter

Joseph Cada vinner Main Event

Nyheter • Publicerad 10 november 2009

Då var världsmästaren i poker äntligen korad. Vinnaren blev till slut unge Joseph Cada från USA. Cada är endast 21 år och slog därmed förra årets segrare Peter Eastgates rekord om att vara den yngste som någonsin vunnit Main Event. Cada tog sig till heads up genom mycket vackert spel och i finalen, som spelades under måndagskvällen svensk tid, stod Darvin Moon för motståndet. Darvin som under sommarens spel på Rio hade den sjukaste ruschen polervärlden någonsin skådat.

Inför finalbordet fick Darvin Moon frågan om han hade tränat på sitt spel under de tre månaderna det var uppehåll mellan dag 8 och dag 9. Darvin svarade att ”det var det spel som tog mig hit, så varför träna när jag gått såhär långt?”. Kallt!

Annons

Tyvärr gick det inte hela vägen för favoriten Phil Ivey som hade det tungt på finalbordet. Innan jag somnade in på lördagskvällen lyckades min favorit Akenhead dubbla upp genom Eric Buchman med KQ mot AK. Hela Penn and Stiller teatern lyfte när damen landade och jag knöt näven i luften, undvek segerjubel för att undvika väckning av övriga i lägenheten. Tyvärr räckte det inte med uppdubbling och Akenhead blev senare utslagen som spelare 9. Joseph Cada kan nu stoltsera med ett Main Event armband, 8.5 miljoner dollar på kontot och dessutom inskriven i historieböckerna som den yngsta spelare att någonsin vinna WSOP Main Event.

Nu börjar utmaningen, att ta sig till Las Vegas Juli 2010. Nästa år, är det en svensk på finalbordet, kanske till och med en Boråsare.

Tobias Bornefalk
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons