Nyheter

Förändring?

Nyheter • Publicerad 7 mars 2010

Onlinepokern har utvecklats något radikalt det senaste året och trots att jag inte varit hundra procent regular på onlinespel så har det mer än väl märkts när jag väl satt mig ner vid ett bord för att grinda lite. Vad är det då som hänt på nätet som utvecklat spelstilarna till det de är idag? Jag skulle börja med att peka på en Tom Dwan som började med en ultra aggressivitet som railbirdsen sedan spred vidare som en löpeld genom onlinevärlden. Jag vill gissa på att det spridit sig till liveborden också men det tar vi någon annan gång. Att man ständigt kan se 3 bets och 4 bets potter redan innan floppen är ingen ovanlighet idag. För bara 3-4 år sedan var det mer normalt att spelet såg annorlunda ut. Då kunde man enkelt lägga av en 2-3 BB på någons öppningsbet och stjäla de döda markerna som redan låg inne. Synade han mot förmodan, var det bara att lägga en halvpottsbet, om ens det, på flop för att veta exakt vad han hade, om han synade, eller ta hem potten redan då. Ibland kunde man hamna på ett bord med fem instantsynare på samma bord. Trevligt, ibland, otrevligt för vissa.

I alla fall, onlinepokern har blivit, för mig ett sätt att spela snabbt och många händer. Då, som en blixt från klarblå himmel, kom Full Tilts ”Rush poker”, där Du kunde spela nästan 300 händer/timmen. Det motsvarar ungefär 15 timmar livepoker och det var ju trevligt för oss som söker action. Som ni kanske vet är jag en mer utpräglad livespelare som föredrar att spela ”mano e mano” där trashtalket är lika viktigt som att ha en korrekt rakeback.

Sen kan man undra hur folk kan backa rakt ut i dagens pokerspel. Hur svårt ska det egentligen vara? Många jag känner, rättare sagt 90 % av de jag spelar med veckovis, backar i stort sett rakt ut oavsett vilken pokerform de valt att spela. Dessa spelare är gamblers! Gamblers som i ett tidigare skede kunde titulera sig pokerspelare, då de konstant gick segrande ur nästan varje parti de spelade. Många man pratar med, läser om, som tidigare varit vinnande på poker har helt enkelt börjat backa rakt ut.

Tobias Bornefalk
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.