Annons

Zengin begärd i personlig konkurs

Fotboll • Publicerad 5 december 2019
Erkan Zengin spelade fotbolls-EM 2016 för Sverige. Arkivbild.
Erkan Zengin spelade fotbolls-EM 2016 för Sverige. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Erkan Zengin är skyldig fotbollsagenten Patrick Mörk flera miljoner kronor. Södertörns tingsrätt har beslutat att försätta den tidigare svenske landslagsspelaren i personlig konkurs, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att det har gått dit det har gjort. Jag har hållit på som agent i 30 år och något liknande har aldrig inträffat och jag tror inte att det kommer att göra det heller. Erkan har inte velat diskutera förlikning eller lösning över huvud taget, men jag hoppas fortfarande att det ska gå att hitta en lösning, säger Mörk till Fotbollskanalen.

Annons

Kärnan i konflikten är ett treårskontrakt Zengin skrev med turkiska Trabzonspor i januari 2015, något som Aftonbladet uppmärksammade i september. Mörk har krävt arvode för sitt arbete med övergången, men Zengin har ansett att agenten inte var inblandad i den och att parternas samarbete var uppsagt.

Svenska fotbollförbundets skiljenämnd har beslutat att Zengin är skyldig Mörk motsvarande 2,8 miljoner kronor för övergången, pengar som spelaren inte har betalat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons