Annons

Ytterligare misstänkt blåljussabotage vid nyår

Brott • Publicerad 3 januari 2020
En brandman och en ambulanssköterska skadades under nyårsnatten i Ystad och nu utreds misstänkt blåljussabotage. Arkivbild.
En brandman och en ambulanssköterska skadades under nyårsnatten i Ystad och nu utreds misstänkt blåljussabotage. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Bara några minuter in på det nya året, då den nya lagen mot blåljussabotage trätt i kraft, skadades en brandman och en ambulanssköterska i Ystad av en smällare. De drabbade utsattes för en kraftig smäll och har båda fått problem med öronen, rapporterar Ystads Allehanda.

Blåljuspersonalen var på plats i Ystads hamn för att hindra folk från att gena över ett järnvägsspår i samband med tolvslaget.

Annons

Det är oklart om smällaren avsiktligt riktades mot dem, men det ska nu utredas. Sedan tidigare är flera andra misstänkta brott mot den nya lagen kända. I det ena fallet, i Västervik, handlade det om en krossad ruta på en polisbil. I det andra fallet attackerades polis och räddningstjänst under utryckning i Borlänge.

Blåljussabotage infördes den 1 januari som ett nytt brott i brottsbalken och handlar om situationer där polis, räddningstjänst eller ambulanssjukvård angrips eller störs.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons