1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Weinstein uppges betala miljoner i förlikning

Harvey Weinstein uppges ha uppnått förlikning med kvinnor som anklagat honom för trakasserier i ett civilmål. Arkivbild.
Foto: Seth Wenig/AP/TT

Filmmogulen Harvey Weinstein uppges ha nått en preliminär överenskommelse med flera av de kvinnor som anklagat honom för sexuella trakasserier.

Överenskommelsen innebär att Weinstein ska betala 44 miljoner dollar, motsvarande ungefär 420 miljoner svenska kronor, i förlikning. Det handlar om ett civilmål där kvinnor som arbetat med Weinstein uppger att de har trakasserats av honom – och att hans filmbolag såg mellan fingrarna.

Weinsteins brors advokat har uppgett för den domstol som har hand om filmbolagets konkurs, att det ska ha slutits ett avtal mellan parterna, skriver . Weinsteins filmbolags styrelse har godkänt avtalet, där filmmogulen får betala totalt 30 miljoner dollar till de utsatta kvinnorna, samt fordringsägare och anställda i bolaget. Ytterligare 14 miljoner dollar kommer att gå till att betala advokatkostnader.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Men enligt nyhetsbyrån Reuters säger en av de anklagande kvinnornas advokat att det inte finns någon överenskommelse.

Harvey Weinstein är släppt mot borgen, fortfarande misstänkt för flera våldtäkter och andra övergrepp, där en rättegång kommer att påbörjas i september. Weinstens talesperson har inte velat kommentera förlikningen eller den påstådda summan.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs att Harvey Weinstein fortfarande sitter häktad.