Annons
Nyheter

Volvo Cars förlänger stopp i produktionen

Ekonomi • Publicerad 6 april 2020
Produktionen står still just nu i Volvo Cars fabriker. Arkivbild.
Produktionen står still just nu i Volvo Cars fabriker. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Biltillverkaren Volvo Cars förlänger sitt produktionsstopp ytterligare en vecka. Tidigare var planen att återuppta produktionen efter påsk, den 14 april, men nu är datumet förlängt till den 20 april, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

– Vi ser att coronavirusets effekter fortsätter att påverka förutsättningarna för oss, våra kunder, våra leverantörer och hela logistikkedjan, säger presstalespersonen Stefan Elfström till Ekot.

Annons

Den 20 april gäller för fabrikerna i Torslanda och belgiska Gent medan det i USA planeras för en återstart den 4 maj. Även Volvos fabriker i Skövde och Olofström står stilla nu, men där kan produktionen komma igång tidigare eftersom fabrikerna levererar delar till Kina.

– Tidsplanen kan skilja sig något åt och vi är redo att starta upp viss verksamhet beroende på behovet från fabrikerna i Kina, säger Stefan Elfström.

Vad gäller fordonstillverkaren AB Volvo är det fortfarande oklart när produktionen kan återupptas igen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons